HP går cloud-amok – investerer milliarder i 18 nye skyer




It-selskabet HP er blevet rigtig cloud-sulten.

Det betyder, at selskabet nu står klar med omkring en milliard dollar svarende til 5,4 milliarder kroner, som skal investeres i skyen i de kommende to år.

Dermed tegner cloud-investeringerne sig for en pæn portion af HP’s samlede investeringsbudget på 3,1 milliarder dollar (knap 17 milliarder kroner).

For at realisere sine clouddrømme åbner HP i de kommende år 18 nye cloudcentre, så selskabet i alt kan mønstre 20 cloud-centre på verdensplan i løbet af halvandet års tid.

Det skriver The Wall Street Journal.

Rivalerne på plads
Selv om HP har store armbevægelser for at komme til at positionere sig i kampen om cloud-kunderne, blegner selskabets investeringer lidt i forhold til andre it-giganters bestræbelser i skyen.

Selskaber som Microsoft, Amazon og Google investerer op i mod det dobbelte på blot et kvartal, skriver The Wall Street Journal.

Også HP’s evige rival fra IBM har lagt sig i selen og samlet alle sine cloud-kræfter under ét brand. 

Danske virksomheder vilde med cloud
De store it-selskabers investeringer har da også fået ben at gå på.

Alene på det nordiske marked, som trods alt er ret lille set med globale briller, er der gang i cloud-tilvalget.

Især konference-løsninger, video-kommunikation, collaboration, email/messaging og storage og backup hitter i de nordiske organisationer.

Ikke alle organisationer er dog lige begejstrerede for cloud computing. Eksempelvis har den svenske møbelkæde Ikea helt fravalgt skyen, hvilket du kan læse om her

Læs også: 
Nu er vi klar til cloud computing 2.0: Så vildt bliver det



Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>