I næste uge kommer NemID til din smartphone – prøv det her




Efter flere måneders udvikling er Digitaliseringsstyrelsen sammen med sin leverandør Nets DanID klar med en NemID-løsning baseret på JavaScript, der kan anvendes fra mobile enheder.

Den nuværende NemID-løsning er baseret på Java, og derfor har den fællesoffentlige og bankernes login-løsning længe været lukket land for smartphones og tablets.

Men det bliver lavet om fra den 28. maj, hvor den JavaScript-baserede version af NemID går i pilotproduktion.

På jævnt dansk betyder pilotproduktion, at Digitaliseringsstyrelsen åbner for, at borgerne kan logge på fra deres mobile enheder fra den 28. maj.

Fra den 1. juli åbner Digitaliseringsstyrelsen så for fuld produktion. Det gør det muligt for private og offentlige tjenester, der ikke er tilsluttet Nemlog-in, at implementere mobil understøttelse.

Prøv på Borger.dk
Kontorchef Cecile Christensen fra Digitaliseringsstyrelsen forklarer, at fra den 28. maj er alle selvbetjeningsløsninger på eksempelvis Borger.dk blevet gennemgået med henblik på at afgøre, hvorvidt de er forberedt til visning på og anvendelse fra mobile enheder.

Rent praktisk fortæller hun, at borgere, der forsøger at tilgå de enkelte løsninger via Borger.dk fra den 28. maj vil blive mødt med en besked om, hvorvidt løsningen er forberedt til mobil anvendelse eller ej.

Eksempelvis vil ‘valg af læge’ og ‘ansøg om/forny dansk pas’ være fuldt tilgængelige fra næste uge, mens andre mobil-adgange lader vente på sig.

“I forhold til den nye NemID JavaScript klient er Nets DanID i færd med at færdiggøre listen over understøttede platforme og devices,” fortæller Cecile Christensen til Computerworld.

Hun nævner, at listen over hjemmesider og mobile enheder er en del af projektleverancen og snart vil blive offentliggjort på nemid.nu, som allerede i dag indeholder en tilsvarende liste over understøttede/supporterede platforme i forhold til NemID Java løsningen.


Artiklen fortsætter på næste side…


Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>