Internetbruger nummer tre milliard bruger mobilt bredbånd i et udviklingsland

I slutningen af 2014 eller starten af 2015 når antallet af internetbrugere op på tre milliarder. Det fremgår af en ny statistik fra den internationale union for telekommunikation ITU under FN.

Og der er gode odds for, at internetbruger nummer tre milliard bruger mobilt bredbånd og befinder sig i et såkaldt udviklingsland. Statistikken viser nemlig, at brugerskaren vokser hurtigt i de ikke nærmere definerede udviklingslande, end det er tilfældet i økonomisk veludviklede lande.

Således er antallet af internetbrugere i udviklingslandende fordoblet over de sidste fem år – fra 974 millioner i 2009 til 1,9 milliarder i 2014. Også markedet for mobile bredbåndsforbindelser stiger, og ifølge ITU runder antallet 2,3 milliarder inden året er omme.

Ifølge itu er mere end 90 procent af de mennesker, der endnu ikke er online, fra et udviklingsland. Og netop udviklingslandenes hurtige vækst i tilkoblingen til internettet samt det store antal endnu ikke tilkoblede gør dem til et attraktiv marked for de store teknologiselskaber, der da også satser i den retning.

Microsoft med nye, billige telefoner og Google med bredbånds-balloner.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>