It-gigant er blevet for tung: Nu skal der fyres




Den tyske ERP-gigant SAP varsler fyringer.

Det skriver blandt andre nyhedsbureauet Bloomberg i en artikel, hvor det også fremgår, at nedskæringerne bunder i, at en stadig større del af forretningssoftwaren leveres som cloud-services i stedet for som løsninger, der kører fra kundernes egne datacentre.

“Det er et bredt tiltag på tværs af virksomheden for at gøre SAP mere effektiv,” udtaler en talsperson fra SAP til Bloomberg.

Wall Street Journal skriver, at målet med afskedigelserne ikke er at skære i det samlede antal ansatte (omkring 67.000), men derimod at bringe medarbejder-ressourcerne i overensstemmelse med virksomhedens strategi.

“Jeg kan bekræfte, at der vil blive truffet beslutninger i en målrettet indsats, der vil få indflydelse på medarbejderne,” lyder det fra virksomhedens talsperson, der afviser at komme med konkrete tal eller flere informationer om, hvilke medarbejder-grupper det drejer sig om. 

I stedet vil han godt oplyse, at SAP’s overordnede mål er at blive en mere “simpel, agil og hurtigere virksomhed, som det er lettere at arbejde med.”

Ifølge Wall Street Journal mener en analytiker at vide, at der vil være tale om flere tusinde fyringer, men det er som sagt ikke noget, SAP har bekræftet – og skal man tro virksomhedens udmelding, vil det så også betyde, at der skal ansættes tilsvarende i andre afdelinger. 

Det ventes, at Bill McDermott, der hidtil har haft CEO-posten i SAP sammen med danske Jim Hagemann Snabe, den 21. maj overtager hele styringen af den tyske it-gigant.

Læs også:

Sådan vil ERP-giganten SAP forsvare sin bastion

Verdenskendt dansk it-mand: Sådan får du succes i en vild branche



Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>