Klart resultat: Sådan stemmer læserne om Patentdomstolen




Hvis det står til Computerworlds læsere, bliver der stemt nej til Patentdomstolen på søndag den 25. maj, hvor danskerne skal tage stilling til patentspørgsmålet sideløbende med Europaparlaments-valget.

Faktisk blev resultatet af læserafstemningen et ret klart nej, efter at 629 respondenter har givet deres holdning til kende i patent-spørgsmålet.

Resultatet blev 65 procent nej-sigere, mens ja-siden har fået tilslutning af 35 procent af Computerworld-læserne.

Helt uenige med Christiansborg
Dermed ser det ud til, at vores læsere er i stærk opposition til, hvad de fleste folketingspolitikere anbefaler.

For på ‘Borgen’ er det kun yderpartierne Enhedslisten og Dansk Folkeparti, der opfordrer borgerne til at stemme nej til Patentdomstolen på søndag.

Resten af folketingspartierne med en samlet vælgeropbakning på 70 procent anbefaler et ja i spørgsmålet, om hvorvidt Danmark skal tilslutte sig Patentdomstolen.

Derfor skal vi stemme nej
Også i den efterfølgende debat i halen på den Computerworld-artikel, hvor to patent-eksperter diskuterer ja eller nej til Danmarks tilslutning til Patentdomstolen, fremgår det, at nej-siden er stærkt repræsenteret.

“Patentdomstolen gavner de multinationale – de små og fællesskabet taber. Ved folkeafstemningen den 25. maj er der intet at vinde med et ja – men rigtig meget at tabe,” lyder budskabet således fra en af debattørerne.

En anden skriver:

“Sig det nu bare, som det er: Der er kun EN ENESTE grund til at stemme ja til patentdomstolen, og det er, hvis man tilfældigvis ejer et milliard-firma som Microsoft, Apple, Philips, Novo Nordisk eller lignende.”

Ja, ellers bliver vi til Kina
Ja-siden har dog også støtter blandt debattørerne.

Blandt andet skriver en Computerworld-læser, at kortsigtet er ‘Nej’ den rigtige løsning, men:

“På længere sigt vil Danmark blive betragtet som Kina, et sted hvor man ikke overholder internationale (enheds) patenter. Ergo, det bliver nok ikke betragtet som det rigtige sted at lægge nye it-virksomheder.”

Giv din mening til kende: Hvad mener du om Patentdomstolen? Skal vi stemme ja eller nej på søndag? Du er velkommen til at skrive dit valg og begrundelse i det nedenstående kommentarfelt.

Læs også:
Skal du stemme ja eller nej til Patentdomstolen? Få svaret her

Det vil Patentdomstolen betyde for dig og din virksomhed



Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>