Mogens Elsberg: Her er min vækstplan for millionforretningen e-conomic





Interview: Der ligger en klar vækstplan forude for det danske cloud-selskab e-conomic, der 1. juni får ny topchef i skikkelse af den kendte danske it-mand Mogens Elsberg, der afløser Torben Frigaard Rasmussen.

Det kan du læse mere om her: Kendt dansk it-mand ny topchef for e-conomic.

Målsætningen er, at selskabet i 2017 skal have tredoblet både omsætningen og antallet af kunder på selskabets hovedprodukt, det onlinebaserede økonomistyringssystem e-conomic til mindre virksomheder med op til 50 ansatte.

“Det betyder selvfølgelig, at der skal rigtigt meget tryk på,” siger Mogens Elsberg til Computerworld.

E-conomic beskæftiger i dag mere end 200 ansatte og har omkring 75.000 kunder på selskabets cloud-baserede regnskabsprogram samt omkring 200.000 brugere på ‘freemium’-løsningen Debitoor.

Selskabet har i de senere år åbnet filialer i otte europæiske lande og forventer at kunne runde en omsætning på 150 millioner kroner i 2014 som led i en aggressiv vækst-plan, som det bliver Mogens Elsbergs opgave at sætte skub på.

“Der er blevet skabt et fantastisk godt fundament, hvor teknologien er kommet forbi proof of concept for kunderne, og det går rigtigt godt,” siger Mogens Elsberg.

Nu handler det om at komme videre. Og kursen er sat mod udlandet.

Mogens Elsberg peger på, at e-conomic primært har slået sit navn fast på det danske marked, hvor selskabet er ‘verdensberømt’.

Store markeder venter
Væksten skal imidlertid hentes i udlandet, hvor de store markeder venter.

Selskabet vil derfor sætte skub på udrulningen i primært de skandinaviske lande samt i de store lande i Europa.

“Og her er der flere ting, som vi skal i gang med. Først og fremmest skal vi have løsninger, der matcher de lokale krav – både kulturelle og lovmæssige – og det arbejder vi på,” siger han.

Dernæst handler det om at opbygge et brand i de pågældende lande, og det kan blive noget af en udfordring, mener Mogens Elsberg.

“Vi skal have samme kendskabsgrad, som vi har i Danmark. Der findes jo lokale spillere i alle lande, som allerede har en høj kendskabsgrad i de pågældende markeder, og det er det, som vi skal kæmpe imod,” siger han.

På jagt efter ny direktør
Han forlod i efteråret pludselig stillingen som administrerende direktør for GN Netcom efter en succesrig turn around.

Dengang sagde han, at han sagde op, fordi han ville ‘forfølge andre karrieremuligheder.’

Mogens Elsberg, var det det her, du havde i tankerne dengang?

“Det havde jeg faktisk ikke gjort mig klart. Men jeg ville gerne prøve noget helt andet og nyt og i en anden type virksomhed end dem, som jeg hidtil havde været i,” siger han.

Mogens Elsberg udarbejdede en liste med en række kriterier, som han ønskede opfyldt i et kommende job.

“Det ville være spændende med en kapitalfondsejet virksomhed, fordi der så ville være muskler og kapital bagved,” fortæller han.

“Og det skulle ikke være en børsnoteret virksomhed på grund af den megen rapportering. Og så skulle det være en ny teknologi. Cloud er selvfølgelig ikke helt ny, men det er nyt, at 100 procent af virksomhedens produkt er cloud-baseret,” siger han.


Artiklen fortsætter på næste side…


Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>