Netflix baner vej for streaming af tv-kanaler til danskerne

Lars Christiansen


Folk skal have samme billedkvalitet og brugeroplevelse hos os som hos Netflix. Jeg synes, vi er kommet godt på vej, Vores job er at levere et produkt, som fungerer trods de svingende hastigheder, og det er vores største opgave lige nu, siger Lars Christiansen, stifter af Watch Me Now.

Har næsten fire millioner i kassen

Watz Me Now er et binavn tilhørende LTC Entertainment ApS.
Selskabet er stiftet af Lars Christiansen 14. maj 2013.
Den 4. juli 2013 forhøjes selskabskapitalen med yderligere 80.000 – samtidig indtræder Søren Bruun i direktionen.
Den 20. juli 2013 forhøjes selskabskapitalen til 2.566.250 kroner, og den 9. oktober 2013 forhøjes den igen til 3.888.000 kr.
“Bag virksomheden står en gruppe af dedikerede velhavere, som finder markedet interessant”, siger Lars Christiansen.
Selskabet har tre ansatte.

Kanalerne i Watz Me Now’s grundpakke

DR 1, TV 2, DR 2, DR 3, DR K, DR Ramasjang, DR Ultra, RTL HD, ZDF HD, NDR 1, ARD 1, SAT 1, SVT 1, SVT 2, NRK 1

Watz Me Now er navnet på det tre måneder gamle firma, som lægger sig lunt i slipstrømmen fra Netflix enorme popularitet og tilbyder streaming af tv på lige så enkle og gennemskuelige vilkår, som Netflix er blevet kendt for.

Samtidig mener Watz Me Now at tilbyde brugervenlighed og billedkvalitet, som sagtens tåler sammenligning med Netflix.

“Jeg har haft ideen om streaming af tv i noget tid, og i forsommeren mødte jeg så lidt tilfældigt nogle forskere fra Aalborg Universitet, som havde udviklet en løsning, der gjorde det muligt at streame tv i tilstrækkelig kvalitet, men ved ikke for høj bitrate,” fortæller Lars Christiansen.

Han er den oprindelige stifter af Watz Me Now. Før da arbejde han i fem år som økonomichef hos tv-udbyderen Boxer. Nu driver han Watz Me Now sammen med Søren Bruun, som også har en fortid hos Boxer.

Samme teknik som YouTube

Folkene fra Aalborg Universitet har etableret virksomheden Mediathand ApS, som nu fungerer som underleverandør for Watz Me Now. Sammen har de to virksomheder udviklet platform, apps, design og brugerflade. Forhandlingerne med broadcasterne tager Watch Me Now sig af.

Teknikken benytter flere af de samme open source-teknologier, som Netflix og YouTube benytter.

Platformen bag løsningen er resultat af et forskningssamarbejde i et dansk platformsprojekt kaldet CAMMP under Højteknologifonden. Det kan man læse mere om her.

Netflix har banet vejen

Lars Christiansen er ikke i tvivl om, at Netflix’ succes spiller en stor rolle og har banet vejen for streaming-tjenester i Danmark.

“Før da var der ingen almindelige forbrugere, der kendte til streaming.”

Watz Me Now tilbyder blandt en grundpakke med 15 kanaler til 90 kroner om måneden. Som hos Netflix er første måned gratis. Der er intet startgebyr, ingen bindingsperiode og desuden mulighed for at vælge flere kanaler til for 20 kr. stykket. Foreløbig er udvalget dog ikke rasende stort, men flere er angiveligt på vej.

Indholdet streames via en almindelig internetforbindelse, og løsningen giver mulighed for at se det på mobile enheder, computer og selvfølgelig tv’et. Til sidstnævnte kræves et såkaldt HDMI-stik, som skal købes separat for 550 kroner.

Langt hovedparten programmerne kan genstartes, og de fleste kanalers indhold sendt de seneste 48 timer kan man også finde og se. På den måde er Watz Me Now et ægte barn af tendensen til at forlade flow-tv’s tyranni.

For at få billeder i bedste HD-kvalitet anbefaler Watz Me Now, at der er 5 Mbit/s til rådighed på din internetforbindelse. Det krav kan temmelig mange husstande opfylde – i hvert fald på papiret. I realiteten svinger de tilgængelige hastigheder, siger Lars Christiansen.

“Folk skal have samme billedkvalitet og brugeroplevelse hos os som hos Netflix. Jeg synes, vi er kommet godt på vej. Vores job er at levere et produkt, som fungerer trods de svingende hastigheder, og det er vores største opgave lige nu,” siger han.

Ønsker sig flere danske kanaler
Watz Me Now har nu været i gang i knap tre måneder, og i følge Lars Christensen har et par tusinde benyttet tilbuddet om at prøve tjenesten gratis i en måned. Målet er, at mindst hver anden dansker skal kende firmaet inden årets udgang, så der er lagt i ovnen til et ordentligt trut i markedsføringstrompeten.

Lars Christensen ønsker sig desuden nogle flere danske kanaler.

“Vi kunne godt tænke os aftaler med TV 2 Networks og SBS – og selvfølgelig også med Viasat, men det er svært med Viasat, for de har jo egen distribution med Viaplay og er i øvrigt nok dem, der sammen med Netflix er lykkedes bedst med streamingtjenester i Danmark,” siger han.

Endelig har Watz Me Now kig på at komme ud på nogle flere platforme. Chromecast og Xbox står på ønskelisten.

Computerworld er i færd med en test af løsningen.

Læs også:

Test: Netflix, HBO Nordic, YouBio og ViaPlay – hvem vinder?

Anmeldelse: Genial streaming til dit fjernsyn – til en rørende pris

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>