Programmør-mangel får Just-Eat-stifter til at udlove stor dusør





Jesper Buch er i dag aktiv som investor i danske tech-startups,  hvor han især investerer i e-handels-virksomheder. 

I øjeblikket er han investor i følgende virksomheder: 

- GoMentor
- Miinto
- Drinkster
- Autobutler
- GoMore
- Dominos.dk
- Hungry.dk
- Fitbay.com




Det fortæller den danske iværksætter, investor og Just-Eat-stifter Jesper Buch, der blandt andet har investeret i virksomheder som Hungry.dk, GoMore.dk, Miinto og Autobutler.dk.

Manglen på arbejdskraft har fået ham til at tage alternative metoder i brug, og derfor har han for nylig brugt Twitter til at udlove en dusør på 30.000 kroner til dem, der kan finde programmører til værkstedsportalen Autobutler, som han i november 2012 investerede et millionbeløb i. Portalen leder efter i alt tre programmører, der kan programmeringssproget Ruby On Rails. 

“Der er åbenbart ikke folk nok, og derfor har det været nødvendigt at udlove en dusør. Det er ganske enkelt et spørgsmål om udbud og efterspørgsel,” siger Jesper Buch til Computerworld.

Han understreger dog, at det ikke er, fordi Autobutler er udpræget kræsne med, hvem de ansætter. 

“Vi kan slet kke tillade os at være særligt selektive. Vi vil selvfølgelig gerne have de bedste, men lige nu er vi sådan set tilfredse, hvis vi kan finde nogle kodere, der kan Ruby on Rails, og de hænger åbenbart ikke på træerne,” siger han.

Blev multi-millionær på takeaway
Jesper Buch lagde grunden til sin nuværende stjernestatus i den danske tech-branche, da han i en kælder i Kolding tilbage ved årtusindskiftet stiftede takeaway-portalen Just-Eat, der for nylig blev børsnoteret på London Stock Exchange med en børsværdi på 13 milliarder kroner. 

I 2011 solgte Buch dog sine sidste aktier i firmaet i en handel, der ifølge hans egne ord katapulterede ham fra en status som “mangemillionær” til “multimillionær”.

Men allerede i Just-Eat-tiden oplevede Jesper Buch den mangel på it-arbejdskraft, som også i dag plager mange af de virksomheder, som han har investeret i. 

“I de første mange år havde jeg en rigtig jysk holdning til tingene om, at vi nok selv skulle finde vores folk, og at vi i hvert fald ikke skulle betale penge for det. Men i takt med at jeg er blevet lidt ældre, lidt smartere og lidt mere aggressiv og risikobetonet, er jeg blevet mere bevidst om, at det er vigtigt at få de rigtige mennesker,” siger han.

Jesper Buch forklarer, at han derfor også har et par headhuntere, som han gør brug af, mens udlovning af dusør er noget, som han først for nylig er begyndt at eksperimentere med. 

Uddannelsessystemet har svigtet
Jesper Buch mener, at problemerne med at finde arbejdskraft i høj grad skyldes, at uddannelsessystemet ikke har formået at få tilstrækkeligt mange unge mennesker igennem it-uddannelserne.

“Konsekvensen er, at virksomheder får “stallet” vigtige processer, får “stallet” udvikling og får “stallet” innovation. Jeg synes fandme, at det er for dårligt, at vi i danske virksomheder bliver nødt til at outsource vigtige stillinger til udlandet. Ikke mindst når nu vi i forvejen har arbejdsløshed i Danmark,” siger han.


Artiklen fortsætter på næste side…


Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>