Regeringen fremsætter lovforslag om Center for Cybersikkerhed.

Det endelige forslag til loven om Center for Cybersikkerhed er nu færdiggjort. Regeringen indgået en politisk aftale DF, K, SF og Venstre om forslaget, der er blevet fremsat af Forsvarsminister Nicolai Wammen i dag.

Lovforslaget er blevet kritiseret af blandt andet Institut for Menneskerettigheder, fordi det undtager Centret fra offentlighedsloven, forvaltningsloven og persondataloven. Institut for Menneskerettigheder vurderede også, at det er problematisk, at centret skal placeres under Forsvarets Efterretningstjeneste, da det ifølge instituttet vil gøre det lettere for udenlandske efterretningstjenester at få fingre i fortrolige oplysninger.

Med i det endelige lovforslag adresseres bekymringerne til dels.

»Hvis data fra centerets netsikkerhedstjeneste videreformidles til den øvrige del af FE, vil FE kun kunne videregive disse data efter de restriktive regler, der gælder for Center for Cybersikkerhed, herunder at indholdet af kommunikation kun kan videregives til dansk politi og ingen andre, heller ikke udenlandske efterretningstjenester,« udtaler Nicolai Wammen i fremsættelsestalen.

Ministeren lover også, at Center for Cybersikkerhed skal komme med årlige beretninger og statistik over blandt andet ansøgninger om aktindsigt, ansøgningernes udfald og klagesager.

Regeringen foreslår, at loven træder i kraft 1. Juli.

Du kan læse lovforslaget og fremsættelsestalen her

Læs også: Regeringen skærer i Datatilsynets budget

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>