Sæt skub i dine karrieremål

Det er vigtigt for din karriere, at du sætter dig nogle mål. Det er nemlig med til at drive dig fremad. Men at at lave målsætninger, der er inspirerende og kaster succes af sig, er en kunst i sig selv. Derfor skal du ikke dvæle ved din dårlige samvittighed, hvis du ikke er nået så langt med målene som planlagt.

Læg dit CV på Jobfinder og bliv synlig for arbejdsgiverne

Kast i stedet et nyt blik på dine mål: Er de for vage eller ambitiøse? Den slags er den direkte vej til skuffelse, så sørg for at sætte nogle krav til dine målsætninger. Karriererådgiver og skribent for The Guardian, Clare Whitmell, giver her nogle råd til hvordan.

Sørg for at dine mål er…

Specifikke: Det er ikke nok bare at sigte efter et nyt job. I stedet bør du indsnævre dit fokus og overveje, hvilke specifikke roller i andre virksomheder, der matcher netop dine kompetencer. Tænk over hvorfor og brug tid på at finde ud af, hvilke fordele det bringer at nå målet. Det lyder åbenlyst, men hvis du skal investere tid og energi i at jage dine mål, er du nødt til at gøre dig klart hvordan og hvorfor, det vil have en positiv effekt at opnå dem.

Målbare: Planlæg en strategi og stil nogle milepæle op langs vejen. Det vil hjælpe dig til at holde styr på din fremgang og øge din selvtillid, hver gang du når et mål. Sørg for at, at resultaterne er målbare. Gå for eksempel efter at møde et bestemt antal af mennesker i forskellige afdelinger eller beslut dig for, at du skal påtage dig et minimum af opgaver. Det skærper dit fokus, og kontrol giver større chance for succes.

Hvis du alligevel ikke når dine mål, så reserver et bestemt tidsrum til dem hver dag. Det kan eksempelvis være ti minutter i frokostpausen, hvor du finder nye kontakter på LinkedIn.

Læs også: Derfor skal du få dig nogle rutiner

Opnåelige: Vær realistisk omkring dine mål, så du undgår at skuffe dig selv. Lær at forstå, hvad der holder dig tilbage og overkom én begrænsning ad gangen. Har du brug for ekstra uddannelse eller mere erfaring for at blive forfremmet? Hvis dine mål er for ambitiøse, er du nødt til at prioritere, skalere ned eller give dig mere tid. Igen: Hvis du er konkret i forhold til, hvad det kræver at nå dine mål, kan du være mere fokuseret.

Relevante: Er dine mål overhovedet relevante på nuværende tidspunkt i din karriere? Matcher de dine interesser, værdier eller ambitioner? Vær klar omkring argumenterne bag dine mål – du skal ikke bare gå efter en forfremmelse, fordi andre forventer det.

Tidsbundne: En deadline hjælper dig til at holde fokus, men undervurder ikke den tid, du skal bruge på eksempelvis at skifte job. For at lykkes med dit forehavende skal der være tid til at researche, få nye kontakter og opbygge den rette erfaring. Det er nok ikke urealistisk, at du skal forberede dig i et års tid – afhængigt af hvilken karriereændring du ønsker.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>