Seks ting vi ønsker fra en ny Microsoft Surface





Windows 8.1 fungerer ganske udmærket på en otte tommer skærm. Her ses Dell Venue 8, som vi testede tidligere på året.


Microsoft har inviteret de amerikanske medier til et “lille” møde den 20. maj, og hvis alle rygter – og den “lille” reference – taler sandt, kommer Microsoft med en mindre version af deres Surface-model, en Surface Mini.

Tabletmarkedet er ved at være overrendt af syv og otte tommer tablets, så det er et fyldt marked, som Microsoft bevæger sig ind på.

Samtidig har Microsoft for nylig gjort det gratis for producenterne at lægge Windows 8.1 på deres enheder med en skærm mindre end ni tommer.

Skal en Surface Mini på markedet, skal den derfor virkelig skille sig ud – på samme måde som Surface skiller sig ud fra de andre tablets.

Vi har tidligere anmeldt en otte tommer Windows-tablet. Du kan læse om Dell Venue 8 her.

Som ejer af både den første Surface og den nyeste Surface Pro 2 har jeg brugt Microsofts egne maskiner i et stykke tid og kan roligt sige, at det er et par fantastiske maskiner.

Med udsigten til en mindre otte tommer model kan man kun glæde sig til at se den, men samtidig også frygte, at Microsoft laver nogle af de samme fejl som med de første, eller endda fjerner noget af det gode ved dem.

Her er mine ønsker til en Surface Mini.

1. LTE-mulighed
Det er mig en gåde, hvorfor Microsoft valgte ikke at tilbyde LTE eller i det mindste 3G i alle deres tidligere modeller. Først da Surface 2 kom på markedet i efteråret, kom Microsoft med en LTE-version, og selv da kom der ikke en LTE-version af deres Pro-modeller.

Og LTE/3G er endnu vigtigere på en otte tommer model, som ofte i større grad bliver brugt på farten end en tablet på størrelse med en mindre bærbar – som de to ældre Surface-modeller jo er.

Surface’s brand er bygget omkring produktivitet – og så skal man altså kunne bruge tabletten til at tjekke Outlook eller Skype – uanset om man er hjemme, på vandretur eller i en bus.

Samtidig har mange af de nuværende Windows 8-tablets og hybrider indbygget LTE/3G, og derfor vil en Surface Mini skille sig negativt ud, hvis den ikke har.

2. Samme design og kvalitet
Design- og byggekvalitet på en Surface-tablet er så god, at kun få andre producenter kan hamle op med den.

Med flotte skærme med høje opløsninger, matsort VaporMg-metal og en almindelig USB 3.0 port er Surface noget for sig selv, og det skal Microsoft have ros for.

Samtidig skal Microsoft så selvfølgelig bringe den samme følelse af kvalitet over til en mindre tablet – man har før set tendensen, at når producenter kommer med “mini”-produkter af deres eksisterende mobiler, falder kvaliteten også (for eksempel Samsung og HTC’s mini-smartphones, som på ingen måde gav samme kvalitetsfølelse som flagskibsmodellerne).


Artiklen fortsætter på næste side…


Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>