Sikkerhedsfirma advarer: Falske programmer hærger i app-butikkerne




I øjeblikket skal du være ekstra vågen, hvis du er på jagt efter et antivirusprogram til dine mobile enheder i en af de store app-butikker.

Kaspersky Lab har netop opdaget to falske apps, der udgav sig for at være Kaspersky-produkter, i henholdsvis Windows Phone Store og Google Play.

Den første falske app blev opdaget i Windows Phone Store.

“Det var i sig selv usædvanligt, da svindlerne som regel går efter Android-brugerne via Google Play. Den pågældende app gik under navnet ‘Kaspersky Mobile’ – et produktnavn, der ikke findes i Kaspersky Labs produktportefølje,” fortæller firmaet på en blog.

Ifølge Kaspersky skal nye brugere betale for den falske app, men pengene havner altså i de forkerte lommer.

Der kommer flere
Den anden falske app, som Kaspersky har opdaget, var til salg på Google Play og gik under navnet ‘Kaspersky Anti-Virus 2014′ – igen et produktnavn, der ikke findes blandt Kaspersky Labs produkter.

“Nu kan vi se, at svindlerne, der er ude på at tjene hurtige penge på uopmærksomme brugere, er begyndt at kopiere denne fidus. De kopierer designet, men ikke originalens funktionalitet”, siger Roman Unuchek, Senior Malware Analytiker hos Kaspersky Lab i en pressebesked.

“Det er meget sandsynligt, at vi vil se flere og flere af de her falske apps fremover, og det vil de officielle App Stores i nogle tilfælde ikke være i stand til at håndtere.”

Læs også:
Afpresnings-apps rammer nu danske Android-telefoner

Androids apps-sløseri eller iOS-politiet: Hvad vælger du?



Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>