Simpelt navneskift kan give Windows XP sikkerhedsopdateringer i fem år

Er du stadig afhængig af en Windows XP-installation og vil ikke betale Microsoft for ‘udvidet support’, efter at det aldrende styresystem i april måned officielt blev pensioneret?

Så kan et fikst lille ‘hack’ sikre strømmen af sikkerhedsopdateringer fra Microsoft i fem år endnu. Det skriver Betanews.com.

Med en ændring i registreringsdatabasen kan man få styresystemet til at forklæde sig som Windows Embedded Industry, der tidligere hed Windows Embedded POSready. Det er et styresystem beregnet til for eksempel kasseapparater og andre maskiner i erhvervslivet, som er baseret på Windows XP Service Pack 3.

Microsoft bliver ved med at sende sikkerhedsopdateringer ud til Windows Embedded Industry frem til april 2019, og disse patch-pakker skulle altså være helt kombatible med en normal Windows XP-installation. Ud over Betanews har også tech-mediet Zdnet testet tricket med succes.

Hvor længe den lille fikse genvej til gratis opdateringer virker, er dog uvist, for Microsoft kunne finde på at lægge forhindringer ind for dem, som omdøber deres Windows XP.

Indtil da må firmaet nøjes med at advare kunderne mod fremgangsmåden. Ifølge Microsoft risikerer man som XP-bruger at få problemer med opdateringerne beregnet til et andet styresystem, da de ikke er testet med Windows XP. Det skriver Zdnet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>