Spotify: Ja, vi er blevet hacket




Musikstreaming-tjenesten Spotify er det seneste skud på stammen af store internet-bikse, der er blevet ramt af hackerangreb.

Musiktjenestens tekniske direktør Oskar Stål skriver således på selskabets blog, at der har været uautoriseret adgang til Spotifys systemer og data.

Derfor ønsker han at klargøre, præcis hvordan selskabet er blevet ramt, og hvilke modtræk musiktjenesten har spillet ud med.

Flere skal logge på tjenesten
“Så snart vi blev opmærksomme på indbrud, påbegyndte vi øjeblikkeligt en undersøgelse, for databeskyttelse er af stor betydning for os på Spotify, og det er derfor, vi melder ud, som vi gør,” forklarer Oskar Stål fra Spotify indledningsvist.

Han fortæller, at de indtrængende ‘kun’ er nået til én Spotify-brugers data, og at denne ene brugers datasæt ikke indeholder passwords og finansielle oplysninger såsom kreditkortinformationer.

“Vi har kontaktet denne bruger, og baseret på vores undersøgelser er der ikke noget, der tyder på, at der er øget risici for vores brugere i forbindelse med denne hændelse,” fortæller Oskar Stål.

Spotifys CTO forklarer, at angrebet påvirker andre brugere, som bliver bedt om brugernavn og passwords, når de skal logge på i de kommende dage frem for at forvente det automatiske login.

Android-brugere skal opdatere
Samtidig opfordrer han specifikt Android-brugerne af Spotify til at opgradere deres app.

“I den nuværende situation behøver vores iOS- og Windows-brugere ikke at gøre noget,” lyder det på Spotify-bloggen.

Oskar Stål skriver også, at når Android-brugerne opgraderer, skal deres playlister i offline-tilstand hentes igen til den opgraderede version.

“Vi undskylder ulejligheden, men vi håber, at du forstår, at det er en nødvendig forholdsregel for at sikre kvaliteten af vores service og for at beskytte vores brugere,” skriver Oskar Stål.

Han runder af med at konstatere, at Spotify vil træffe yderligere sikkerhedsforanstaltninger i de kommende dage.

Læs også: 

Mega-hack mod amerikansk it-gigant – 145 millioner skal skifte password

Hackerangreb rammer en tredjedel af befolkningen



Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>