Stort it-projekt bliver nu to år forsinket

Region Syddanmark må endnu en gang udsætte den konsolidering på et fælles patientsystem, som regionen oprindeligt havde håbet på at kunne have på plads ved udgangen af 2013. Nu hedder tidshorisonten udgangen af 2015. Det skriver Dagens Medicin.

Regionen arbejder på at samle alle sygehuse i regionen på to fælles it-systemer, ét til patientjournaler og ét til patientadministration.

Tre ud af fire sygehuse, inklusive psykiatrien, bruger allerede en fælles patientjournal, men Sygehus Lillebælt er endnu ikke klar. Det skyldes problemer med leverandøren, oplyser Region Syddanmark ifølge en pressemeddelelse.

I praksis betyder det, at Region Syddanmark ikke når den i forvejen forsinkede deadline ved udgangen af 2014 og i stedet må vente til udgangen af 2015. Indtil da må sygehusene benytte sig af det nationale system e-journal til udveksling af data mellem sygehusene.

»Det er enormt frustrerende, og det vidner om et ekstremt kompliceret forløb, hvor vi har skullet få rigtig mange lokale løsninger til at overgå til én fælles løsning. Den manøvre bliver oven i købet endnu sværere, når vores it-løsninger bliver forsinket,« udtaler formand for sundhedsudvalget i Region Syddanmark, Poul-Erik Svendsen, ifølge pressemeddelelsen.

Region Syddanmarks fælles patientjournalsystem kaldes Cosmic og bygger på software fra svenske Cambio Healthcare Systems og implementeres af CGI (tidligere Logica), mens TDC Hosting står for driften.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>