Tabletsalget flader ud – og førerhunden taber terræn




Verdensmarkedet for tablets og de såkaldte to-i-en-maskiner viser svage takter. Væksten i salget voksede kun cirka fire procent i første kvartal af 2014 i forhold til samme kvartal året før.

Det viser nye, såkaldt præliminære tal fra analysebureauet IDC.

I forhold til kvartalet før, altså fjerde kvartal 2013, hvor julehandlen hører til, er der tale om et voldsomt fald på næsten 36 procent.

Alt i alt lover det ikke godt for salget i 2014, mener IDC.

“Væksten i salget af smartphones med store skærme, og det faktum, at folk beholder deres nuværende tablet i længere tid end forventet, bidrager til det svage resultat i første kvartal. Samtidig har væksten i salg til virksomheder ikke kunnet opveje faldet i salg til forbrugerne,” siger Tom Mainelli, IDC Program Vice President, Devices and Displays.

Apple holder fast …. men
Apple holder fast i førertrøjen, selv om salget dalede fra 19,5 millioner enheder i første kvartal 2013 til 16,4 millioner i første kvartal 2014. Apples markedsandel er fortsat høj, nemlig 32,5 procent. Der er dog tale om et lille fald fra det foregående kvartal, da Apple sad på 33,2 procent.

Samsung er til gengæld i fuldt firspring og voksede fra en markedsandel på 17,2 procent i fjerde kvartal 2013 til 22,3 procent i første kvartal 2014.




Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>