TDC tjener godt, men mister 92.000 telekunder

Der er hård konkurrence på telemarkedet i disse dage, og det mærker giganten TDC, som i et nyt kvartalsregnskab må konstatere, at telefonkunderne siver væk i et højere tempo end tidligere.

Ser man på resultatet både blandt firmaer og private, så kvittede sammenlagt 45.000 mobilkunder TDC i løbet af årets første tre måneder, mens 48.000 fastnetkunder gik samme vej. Fastnetabonnenterne er dog ikke nødvendigvis skiftet til en konkurrent, men har mere sandsynligt fravalgt en fastnettelefon. Tabet af mobilkunderne skete i høj grad blandt forbrugerne, hvor TDC mistede 57.000 kunder, men så kunne glæde sig over at have 12.000 flere erhvervskunder, som generelt giver flere penge i kassen. I forhold til gennemsnittet i løbet af 2013 er tabet af 45.000 mobilkunder omkring ti gange højere end normalt.

Omvendt hev TDC nye kunder ind i andre divisioner, så Yousee og Fullrate vandt 18.000 kabel-tv-kunder, mens TDC-koncernen generelt fik et ‘overskud’ på 11.000 internetkunder.

Og overskud var der også på finanserne, for selvom omsætningen på 5,9 milliarder kroner var lidt lavere, end analytikere havde forventet, var der stadig et solidt plus på bundlinjen. TDC’s aktionærer kan glæde sig over et overskud på 716 millioner kroner efter skat i løbet af de tre måneder. Det er fem procent bedre end samme periode året før, selvom omsætningen i år var fem procent lavere.

I sin beretning skriver topdirektør Carsten Dilling, at der er tiltag på vej for igen at kunne vinde flere mobilkunder. Samtidigt noterer han faldende tilfredshed med TDC’s kundeservice. Forklaringen lyder, at kompleksiteten i henvendelserne var stigende, og problemet skal angribes med mere personale, samtidigt med at der bliver passet på pengene, for eksempel ved at åbne callcenter i Flensburg i Tyskland, tæt på den danske grænse, hvor arbejdskraften er billigere end i Danmark.

Et nyt forretningsområde for TDC blev i årets første måneder markedet for sportsbetting og online-pengespil. TDC købte nemlig Bet25, skriver selskabet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>