Tech-gigant laver film om it-verdenens største sladrehank




Sonys filmafdeling har købt filmrettighederne til journalist Glenn Greenwalds bog om NSA-whistlebloweren Edward Snowdens afsløringer af de verdensomspændende amerikanske internet-overvågninger.

Det skriver Securityweek.

It-mediet beretter, at det bliver James Bond-producer- og filmforfatterne Michael Wilson og Barbara Broccoli, der skal realisere bogen ‘No Place To Hide’ til det store filmlærred.

“Snowdens eksplosive afsløringer har rejst vigtige spørgsmål om regeringens rolle i at beskytte dens borgere i balancen mellem national sikkerhed og personlig frihed,” forklarer Doug Belgrad, der er chef for Columbia Pictures, som er en del af Sony Picture Entertainment-division.

Giver genlyd i biografen
Forfatter og Guardian-journalist Glenn Greenwald skal være med til at gøre sin bog til en filmoplevelse, og han udtrykker glæde over, at så rutinerede kræfter skal omsætte hans bog til en film.

“Da jeg voksede op, var jeg meget inspireret af politiske film, og jeg er spændt på muligheden for at blive en del af en politisk film, som vil give genlyd hos nutidens biografgængere,” siger han i kølvandet på Sonys køb af filmrettighederne til hans bog.

Dermed følger Snowden-filmen i hælene på et hav af it-relaterede film, der er skyllet ind over de danske og udenlandske biografer i de senere år om alt fra Apple-stifter Steve Jobs’ liv til computernørders fascination af skakcomputere.

Læs også:
Spion-fiasko: Én it-mand kendte alle hemmeligheder i verden

Snowden i dansk interview: Danmark giver millioner af oplysninger til NSA hver dag



Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>