Testet i seks måneder: Derfor er Mavericks det perfekte OS





Mavericks kom på markedet via Mac App Store den 22. oktober sidste år.


Åh nej – her er så endnu en af de der Apple-fanboys, der har behov for at erklære den ubetingede kærlighed offentligt.

Måske tænker du sådan lige nu, og selvom du naturligvis er din gode ret til det, så er det ikke tilfældet.

Apple er på mange måder et fantastisk selskab, men på visse områder er det også det stik modsatte. Det er it-branchens svar på Dr. Jekyll og Mr. Hyde.

Det er Mr. Hyde, der fører an, når Apple forbyder bare bryster i App Store, og når selskabet undlader at reagere på åbenlyse fejl i iOS-softwaren.

Men Apple kan også noget, som ingen andre kan: Apple kan få it-produkter til at være andet og mere et nogle kolde specifikationer og firkantede kasser, hvor skruerne sidder skævt, og softwaren føles som et fremmedlegeme, der bare ikke rigtig hører til.

Og Apple mestrer begrænsningens svære kunst. Selskabet forstår, at flere funktioner og mere glimmer ikke nødvendigvis er nogen god idé.

Det er deri, at du finder forklaringen på, at Mac Mavericks er Apples bedste styresystem til dato.

På forunderlig vis har styresystemet, der ved første øjekast mest af alt fremstod som en mindre opdatering uden de vilde nyheder, vist sig at være alt det, man kan ønske sig af et moderne OS – og lidt til.

Hvad skal et styresystem kunne?
Hvis man lige træder et skridt eller to tilbage og tænker over, hvilken funktion et styresystem egentlig har og bør have, så er en vigtig pointe, at OS’et ikke er til for OS’et skyld.

Det er til for at sikre, at brugeren kan anvende it-udstyret på en effektiv og behagelig måde med så få problemer som muligt.

Det sikrer Mac Mavericks.

Mavericks er på ingen måder nogen revolution i forhold til de tidligere versioner af Mac OS X. Grundlæggende er det den samme brugergrænseflade, bedst illustreret med docken nederst på skrivebordet.

Men den dock fungerer ganske glimrende, så hvorfor lave om på det?

I stedet koncentrerer Mavericks sig om at tage hånd om de få minusser, der var ved forgængeren, Mountain Lion, og tilføje få, relevante nye funktioner til platformen.


Artiklen fortsætter på næste side…


Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>