1000 studerende jagtes af arbejdsgivere på Jobtræf Odense

Det Tekniske Fakultet i Odense lignede mest af alt en myreture torsdag morgen, da de ingeniørstuderende, cand.scient.er og maskinmestrene strømmede ind til Jobtræf Odense 2014.

Omkring 1.000 studerende besøgte messen i løbet af torsdagen, hvor virksomheder som Rambøll, Forsvaret, Maersk Oil og Siemens Wind Power bød sig til. Og der er rift om de besøgende. De nyuddannede skarpe hoveder er nemlig en mangelvare.

»Der er 30 procent flere virksomheder med denne gang, og vi har oplevet større efterspørgsel fra dem, både i forhold til at være udstillere og oplægsholdere. Det virker også, som om der er kommet mange flere studerende i år end de senere år. Både jobsøgere og arbejdsgivere virker mere sultne,« siger Jobtræf-koordinator Jacob Bom Madsen.

Det er en påstand, Per Schorling, HR-partner i SH Group, kan nikke genkendende til. Han har oplevet heftig aktivitet i virksomhedens stand fra morgenstunden.

»Vi er meget overvældede. Straks efter morgenmaden har standen været besøgt hele tiden. Og det er ambitiøse og målrettede studerende, der er kommet til os. De kommer ikke for at spilde vores tid, og derfor går vi også efter at komme herfra med tre til fem stærke talenter til job hos SH Group,« konstaterer HR-partneren.

Tags viser studerendes retning

Ud over SH Group finder man 21 andre stande på jobmessen. Den er dermed blandt de største i Syddanmark. Det kan derfor ikke overraskende være svært for både studerende og arbejdsgivere altid at finde frem til de rette netværksmuligheder.

For at afhjælpe det problem i år har Jobtræf Odense udstyret både de studerende og arbejdsgiverne med selvklæbende farvede mærkater, der viser deres faglige retning. På den måde kan arbejdsgiverne hurtigt spotte relevante kandidater og de studerende kan orientere sig mod dem, der har job inden for deres fagretning, f.eks. elektronik, byggeri eller energi.

Og det har i dén grad givet pote.

»De studerende er virkeligt kommet ud af busken, og de farvede ‘tags’ har brudt med den berøringsangst nogle studerende kan have. Og så er Jobtræf i år også meget aktiv på sociale medier. De to elementer i kombination, har gjort dagen mere uhøjtidelig, så stemningen er fantastisk,« siger redaktions- og eventchef fra Ingeniøren Henning Mølsted.

Men det er selvfølgelig ikke kun arrangørerne og standende, der skal bifalde klistermærkerne, hvis de skal være en succes. Heldigvis er de studerende enige i, at tagging-systemet er en hjælpende hånd dagen igennem.

»Det er en rigtig god idé med klistermærkerne. Der er mange virksomheder, der har taget kontakt til os, virket imødekommende og fortalt os, hvordan vi kan bidrage til deres arbejdsplads. Også virksomheder, som vi måske ikke selv var opmærksomme på var en jobmulighed med vores uddannelse,« konstaterer Lasse Sørensen og Alexander Jensen, der studerer til it-ingeniører på 3. semester.

Kontakten og udvidelsen af de studerendes jobsøgnings-horisonter har været et absolut fokus på messen. Det er derfor en glad eventchef, der sagde farvel og på gensyn, da messen sluttede torsdag sidst på eftermiddagen.

»De studerende får i dag uendeligt mange tilbud om at deltage i messer af alle mulige slags. Så hvis vi i dag har opnået, at skabe en kontakt mellem studerende og arbejdsgivere, så har vi opnået det største succeskriterium,« konstaterer Henning Mølsted.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>