Efter weekendens opdatering: Bøvl med optankning og Rejsekort-historik

Hvis der er posteringer på din rejsekort-historik, der i disse dage ser mærkværdige ud – eksempelvis med en meddelelse om at information mangler – så kan det hænge sammen med weekendens opdatering af hele rejsekort-systemet fra version 4 til version 5.

Adm. direktør i Rejsekort A/S Bjørn Wahlsten forklarer, at hvis passagerer i opdatering-perioden fra 28. september til 30 september – i enkelte tilfælde måske helt frem til 1. oktober – har rejst mellem standere, der har befundet sig på hver sin version af softwaren, så kan der være posteringer i rejsekort-historikken, hvor der mangler informationer. Sammenkøringen af data fra de forskellige versioner skulle dog falde på plads i løbet af i morgen, fredag.

»Det, der sker, er, at transaktioner, hvor kunder har rejst mellem udstyr, der var på version 4 og udstyr der var på version 5, først kommer på i løbet af fredagen, så efter weekenden burde alle rejsehistorikker være opdaterede. Kundens rejsekort har hele tiden givet det aktuelle billede, som jo kan læses på en rejsekortautomat,« skriver Bjørn Wahlsten i en mail.

Læs også: Derfor lægger opdatering rejsekortets selvbetjening ned hele weekenden

Så selvom historikken på rejsekort.dk’s selvbetjeningsside ikke skulle være lige meningsfuld for alle poster i opdateringsperioden på nuværende tidspunkt, så er saldoen på kortet korrekt ajourført.

En Version2-læser har desuden undret sig over, at den løbende saldo-beregning, der er blevet indført med Version 5, ser ud til at stemme overens med enkelte rejser foretaget tidligere på året – og altså før opdateringen. Bjørn Wahlsten har ikke kendskab til detaljerne i det konkrete tilfælde, men han fortæller, at sådan en situation kan skyldes, at enkelte rejser generelt ikke bliver registreret i rejsehistorikken, hvis eksempelvis en bus er kørt på værksted uden at have fået afleveret sine data.

Læs også: Passagerer risikerer at betale for meget efter rejsekortopdatering

»Det drejer sig om få promille af rejserne,« skriver Bjørn Wahlsten.

Derudover har der efter opdateringen også været problemer for nogen kunder med at tanke rejsekortet op på rejsekort.dk, disse problemer skulle nu være løst.

I forbindelse med optankningen har leverandøren af Rejsekort-systemet desuden problemer med de såkaldte aktionslister. Det er den liste, som bliver sendt ud til rejsekort-udstyr med informationer om optankninger, spærringer af kort osv.

»Derudover har vores leverandør problemer med at køre aktionslisten, hvorfor vi på rejsekort.dk skriver, at det kan tage længere tid for en optankning og andre ordrer at komme ud på udstyret. Vi forventer at dette problem løses i løbet af kort tid,« skriver Bjørn Wahlsten og fortsætter:

Læs også: Forbrugerombudsmanden til Rejsekort A/S: Få styr på rabat-info, saldo og historik

»Fra næste uge skulle vi gerne være i en situation, der er normal, og hvor kundernes eneste oplevelse af version 5 er de forbedringer, der er lavet.«

Flere af forbedringer har tidligere været omtalt her på Version2, og involverer blandt en løbende saldo-opdatering ud for de enkelte posteringer på rejsekort-historikken, samt en information på selvbetjeningssiden om, hvor forskellige rabattrin kan og ikke kan. Begge dele har været ønsket af Forbrugerombudsmanden.

Blandt andre forbedringer i Version 5 af rejsekort-opdateringen er muligheden for at følge, hvornår en optankning foretaget via hjemmesiden er klar ved en stander på en station og i en bus. Altså hvornår kortet bliver ajourført med optankningen, når det holdes hen til standeren. Herefter er det også muligt at se, at optankningen er blevet ført over til kortet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>