Viborg Kommune har bygget sig selv i Minecraft

Viborg Kommune har fået noget, som ingen anden europæiske kommune kan blære sig med. Og man behøver ikke besøge Viborg for at opleve det. Kommunen har netop lanceret en Minecraft-server, der lader brugere af det populære spil manøvrere rundt i en tro digital udgave af kommunen.

Veje, bygninger, skove og søer er alle den del af den interaktive 3D-model. Men kommunen har også overført data fra Teknik og Miljø om kalkminer, geologi og landbrug til Minecraft-versionen. På den måde skal Minecraft-kommunen bruges i fag som Byplanlægning, Matematik og Geografi, lyder det i en meddelelse fra kommunen.

Da Miljøministeriet lancerede sin Minecraft-version af Danmark, blev det digitale land hurtigt en raseret kamplads for alverdens Minecraft-brugere. Og noget tyder på, at Viborg ikke vil risikere en gentagelse. I Hvert fald er mulighederne for at bygge begrænset, og flere steder kræver det særlige brugerrettigheder. Serveren skal på sigt også bruges til inddragelse af kommunens borgere.

»Man får en mere rumlig forståelse af de projekter, vi arbejder med, og vi håber, at Minecraft i visse tilfælde kan bruges til at bede borgerne om input til forskellige former for byplanlægning« siger Ricco Bødker Andersen, arkitekt i Plan, i en meddelelse.

Hvis man vil besøge Viborg Kommune fra skrivebordet, kan man følge guiden til formålet her.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>