Amerikansk firma indsamler alle dine updates og sælger dem videre til FBI

Et nystartet firma i Chicago har gjort det til en forretning at servere samtlige informationer, borgere har delt på sociale medier, på et sølvfad. Det skriver Venturebeat.

Geofeedia, som firmaet hedder, samler samtlige posteringer på sociale medier, sorterer dem, og opdeler dem efter din geografiske placering. Og den service er mange villige til at betale for. Blandt selskabets første kunder kan findes McDonald’s, Dell, Los Angeles Politi og FBI.

Netop fordi Geofeedia i udgangspunktet tracker geografisk placering, er det et godt værktøj for ordensmagten til at følge mistænkte. Men de geografiske oplysninger kan også anvendes til marketing, for at se hvordan et bestemt område tager imod en ny restaurant for eksempel.

Tjenesten bruger ikke nogen informationer, som brugere ikke selv har valgt at dele, lyder det fra selskabet, der har fået over 300 betalende kunder.

»Vi skjuler ingenting, og gør ingenting vi ikke burde. Vi indsamler offentlige informationer og gør det nemmere at samle den slags informationer. Så der er ingen privacy bekymringer for vores side,« siger Ben Adelt fra Geofeedia.

Brugere kan i teorien skjule det meste af deres gøren og laden på sociale medier ved at køre med maksimale privatlivsindstillinger. Data kan dog stadig dukke op – for eksempel hvis en ven genposter et billede på Instagram.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>