‘Anonymt’ socialt medie tracker sine brugere

Det sociale medie Whisper opfordrer sine brugere til at dele intime detaljer om deres liv. Til gengæld tilbyder Whisper anonymitet på det de kalder det sikreste sted på nettet.

Nu har den britiske avis The Guardian afsløret, at det trods løfterne er så som så med sikkerheden. Whisper tracker nemlig sine brugeres fysiske placering – også i tilfælde, hvor de specifikt har frabedt sig det.

Whisper-appen anvender brugerens GPS-data til for eksempel at vise, hvad der bliver hvisket om i brugerens nærhed. Men selv brugere, der har slået funktionen fra, bliver i visse tilfælde tracket via deres ip-adresser.

I et svar til Ars Technica skriver Whispers teknologichef Chad DePue, at ip-adressen er så upræcis, at det ikke betyder noget. Trackingen bruges blandt andet til at aflæse brugerens tidszone, så appen ikke forstyrrer om natten.

Men det er stadig dybt problematisk, mener udvikler Moxie Marlinspike, der har været arbejdet med produktsikkerhed hos Twitter og bidraget til privacy-projektet Open Whisper Systems – der ikke har nogen forbindelse til Whisper.

»Hvis du ikke har designet noget, der giver dig anonymitet, skal du ikke påstå, du tilbyder det. Hvis du er nødt til at tracke brugere for at få din app til at virke, så lad vær med at påstå, du ikke tracker dine brugere,« lød det fra Marlinspike.

Whisper har, efter de blev konfronteret af The Guardian, rettet på app’ens vilkår. Selskabet advarer nu om, at lokalitetsfunktionen over tid kan gøre det muligt at blive identificeret på det sociale medie.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>