Facebook fordobler belønning for fejlfinding i reklamekode

Fra i dag er de kontante belønninger, som Facebook giver alle, der finder fejl i koden, fordoblet. Det skriver The Register.

Fordoblingen varer året ud, fortæller sikkerhedsingeniør i Facebook Collin Green. Tiltaget kommer oven på selskabets eget sikkerhedstjek, der fandt et ukendt antal sikkerhedshuller.

»Vi fandt og rettede et antal sikkerhedsfejl, men vi vil gerne opmuntre til yderligere gennemgang fra ’White hats’ for at finde, hvad vi har overset,« lyder det i en Facebook-post fra Collin Greene.

White hat er betegnelsen for hackere, der finder softwarefejl, men melder dem til udviklerne frem for at udnytte dem.

Det er altså særligt koden, der håndterer Facebooks reklamer, der står for skud i denne omgang. En fejl kan fx være en rabatkupon, der kan indløses et ubegrænset antal gange, lyder det.

Facebook giver minimum 500 dollars for en sikkerhedsfejl, men hver rapportering bedømmes ud fra, hvor alvorlig fejlen er. En særligt alvorlig fejl er således blevet belønnet med 35.000 dollars, svarende til over 200.000 danske kroner.

I alt har Facebook udbetalt i omegnen af 17 millioner kroner til hackere, der har afsløret brister i det sociale medies kode.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>