Apples safirglas-partner i stor nedtur: Går i betalingsstandsning

Apples safirglas-leverandør, GT Advanced Technologies, er gået i betalingsstandsning i et forsøg på at få refokuseret og omorganiseret butikken.

Apple investerede ellers 3,2 milliarder kroner i selskabet i fjor, fordi Apple ville fremme GT’s udvikling af ekstremt stærkt glas, som selskabet kunne fremstille i nogle særlige ovne, til brug i iPhone 6.

Det kan du læse mere om her: Apple investerer milliarder i superglas til ny iPhone.

Aftalen skulle løbe over fem år, og investeringen fra Apple skulle gå til blandt andet indkøb af det nødvendige produktionsudstyr. Ifølge aftalen skulle GT betale Apples investering tilbage i løbet af et par år, og det var planen, at GT skulle betale Apple 800 millioner kroner inden årets udgang.

Trods investeringen har Apple imidlertid ikke anvendt safir-glas i iPhone 6, der i stedet angiveligt er bygget med det stærke Gorilla Glass 3.

Det rammer GT Advanced Technologies hårdt.

Ikke klar med glasset endnu
Topchef Tom Gutierrez bedyrer dog, at selskabet ikke er på vej mod konkurs, da det har en “stærkt og grundlæggende sund underliggende forretning.”

Selskabets kapitalreserver er fra slutningen af juni styrtdykket fra knap to milliarder kroner til omkring en halv milliard kroner i slutningen af september.

GT Advanced Technologies driver blandt andet en fabrik i den amerikanske delstat Arizona, der producerer safir-glas.

Denne fabrik ejes formelt af Apple, og det er hensigten, at der her med tiden skal produceres store mængder safir-glas til blandt andet Apples Watch, som du kan læse mere om her:

Udviklingen af produktionen har dog været ramt af problemer i længere tid, og GT meddelte i august, at selskabet ikke kunne nå at blive klar til at levere de ønskde safir-glas til Apple før engang til næste år.

GT Advanced Technologies har med Apple-aftalen fra sidste år meget begrænsede muligheder for at levere safir-glas til andre.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>