Efter års kæmpe-underskud: Pludselig tjener CSC Danmark igen penge

CSC Danmark har haft nogle hårde år, hvor fyringsrunder og store arbejdskonflikter har været en del af dagligdagen, men i det netop offentliggjorte årsregnskab fremgår det, at virksomheden nu er begyndt at tjene penge igen.

CSC Danmark A/S fik et resultat efter skat i regnskabsåret 2013/14 på 442 millioner kroner.

De seneste fire år er ellers alle endt med underskud for CSC, der samlet set i perioden 2009 til 2013 tabte mere end 1,7 milliarder kroner.

Overskuddet i det nye regnskab er realiseret, selvom selskabets omsætning er faldet i perioden til godt 1,6 milliarder kroner.

Ledelsen i CSC Danmark betegner årets resultat som tilfredsstillende.

Det bemærkes dog også, at CSC Danmark i årsregnskabet har inddraget et “defferred tax asset” på 198,7 millioner kroner – det vil sige underskud fra tidligere år.

“Ledelsens forventninger til året blev opnået ved hjælp at udførelsen af den planlagte omstrukturerings-aktivitet, implementering af CSC’s nye og globale drifts-model og endelig ved hjælp af at indgå kontrakter med nuværende og nye kunder,” står der i regnskabet fra CSC Danmark.

Sådan ser CSC på fremtiden i Danmark
Mens regnskabsåret 2013/14 altså blev ganske fornuftigt for CSC Danmark, skal det holdes op imod de tab selskabet har haft i de senere år i Danmark – og man skal samtidig huske på, at konkurrencen på markedet er intensiveret over de senere år, så det er bestemt ikke blevet lettere at opnå vækst på det danske it-marked fremadrettet.

CSC Danmark skriver selv om fremtidsudsigterne i Danmark:

“I regnskabsåret 2014/15 forventer ledelsen, at omsætningen vil være på niveau med regnskabsåret 2013/14 som et resultat af vundne kontrakter med nye og eksisterende kunder til at gøre det op for forretnings-tabet særligt på det danske marked.”

CSC Danmark A/S, der også står bag selskaberne CSC Datalab, CSC Scandihealth, CSC Airline Solutions Denmark, CSC Sverige og CSC Norge, skriver videre: 

“Den primære drivkraft for vækst i den nordiske forretning er lanceringen af nye og standardiserede næste generations it-løsninger inden for slutbruger-services, cloud services, cyber sikkerhed, mobile løsninger, big data & analytics services og modernisering og transformering af applikationer,” forklarer CSC.

Samtidig forventer selskabet, at indtjeningen vil blive forbedret yderligere i det kommende år, fordi effekterne af omstruktureringerne nu for alvor begynder at slå igennem.


Årsregnskab

CSC Danmark A/S



Læs mere om CSC Danmark A/S i Brancheguiden



Kilde

Dansk RegnskabsAnalyse

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>