Arbejdsgivere: Stress skræmmer os ikke

Tidligere stressramte behøver ikke komme med lange bortforklaringer, når de søger nyt job og skal redegøre for deres karriereforløb. Hovedparten af danske virksomheder lader sig ikke skræmme af kandidater, der har været gået ned med stress. En sygemelding på grund af stress bliver ikke tillagt den store betydning hos 3 ud af 4 danske virksomheder. Det viser en ny undersøgelse foretaget af rekrutteringsvirksomheden Ballisager.

Direktør Morten Ballisager er overrasket over resultatet:

»Jeg havde forestillet mig, at flere virksomheder ville betragte stress som et problem. Det bliver sjældent sagt direkte i rekrutteringssammenhæng, men indirekte giver mange virksomheder udtrykt for, at de primært leder efter kandidater, de er sikre på, kan tage fra,« forklarer Morten Balligsager.

Hold dig opdateret om dine jobmuligheder. Tjek Jobfinder

I undersøgelsen er 724 danske virksomheder blevet spurgt, hvilke forhold de vægter mest negativt i en ansættelsesproces. 28 procent svarer at tidligere sygemeldinger på grund af stress indvirker negativt. Selv om resultatet kommer bag på Morten Ballisager, kan han samtidig se gode grunde til, at næsten 3 ud af 4 virksomheder ikke er betænkelige ved tidligere stressramte.

For eksempel er arbejdsgiverne blevet bedre rustet til at håndtere stress end tidligere. Mange virksomheder har fået etableret processer omkring det psykiske arbejdsmiljø, og desuden er stress ikke længere et tabu.

»Virksomhederne er blevet mere modne, hvad angår stress. Mange arbejdsgivere har haft stress tæt inde på kroppen. Enten på arbejdspladsen eller privat. De ved, at stress kan ramme selv de bedste,« forklarer Morten Ballisager.

Læs også: Det her skræmmer arbejdsgiverne væk

Undersøgelsens resultater er godt nyt for tidligere stressramte, som gerne vil videre i karrieren. Morten Ballisager opfordrer til at være åben omkring sin sygemelding og have en forklaring parat under jobsamtalen. Siger man for eksempel, at man tidligere har haft svært ved at sige fra, men er blevet bedre til det sidenhen, udviser man det, som Morten Ballisager kalder for ’forbedringspotentiale’, hvilket er en efterspurgt kompetence i moderne virksomheder.

Ofte vil der blive indhentet referencer før ansættelsen, og kommer en sygemelding først frem i den sammenhæng, sænker det tilliden til kandidaten, forklarer Morten Ballisager.

»Det er legitimt ikke at være perfekt, men det er ikke ok at tilbageholde væsentlige oplysninger om det hidtidige karriereforløb. Troværdighed er i høj kurs under en ansættelse« fastslår Morten Ballisager.

Læs også: »De værste ledere er unge skaldede mænd, der løber maraton«

Det fremgår af undersøgelsen, at mens kun 17 procent procent af de store virksomheder vurderer stress negativt, er tallet 39 procent for de små virksomheder. Mindre virksomheder er ikke så trænede i at håndtere stress og mere sårbare i tilfælde af sygemeldinger, vurderer Morten Ballisager.

»Jeg plejer at sige, at alle kan undværes i en stor organisation, men ingen kan i en lille. Der er ikke medarbejdere nok til kunne flytte folk rundt, hvis der opstår en ubemandet post. Derfor er små virksomheder selvfølgelige mere betænkelige ved at ansatte tidligere stressramte,« forklarer Morten Ballisager.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>