Bitcoin-kursen rasler ned og stiger brat igen

I de første dage af oktober har Bitcoin-kursen taget en stejl rutsjetur ned under 300 dollars, men i løbet af mandagen er kursen igen steget. Det ligner et mislykket forsøg på spekulation, skriver Bitcoin-analysefirmaet Coindesk.

Sådan et udsving som følge af spekulation kan imidlertid også ses som symptom på de udfordringer, Bitcoin og andre kryptografibaserede valutaer står over for lige nu. En Bitcoin er mere en vare i sig selv end en repræsentation for en abstrakt værdi som eksempelvis en dollar er det. Det skriver New York Times.

En del af forklaringen på Bitcoin-kursens fald over det seneste stykke tid er den styrkede dollar, ligesom de store spekulanter har haft deres opmærksomhed rettet mod andre finansielle begivenheder som eksempelvis børsnoteringen af den kinesiske internetgigant Alibaba.

Hvis Bitcoin skal udvikle sig fra at være en vare til at være en ægte valuta, så er det blandt andet nødvendigt, at den kommer til at konkurrere i større grad over for eksempelvis de etablerede systemer til internationale pengeoverførsler, skriver New York Times.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>