HP: 3D-printere skal sikre pc-afdelingen efter opsplitning

Hewlett-Packard bekræftede mandag eftermiddag, at selskabet fra oktober 2015 bliver splittet op i to dele. Dermed bekræfter selskabet de rygter, som avisen Wall Street Journal offentliggjorde i løbet af weekenden.

Læs også: Avis: HP vil splitte sig op i to

I løbet af det næste år bliver HP delt op i to. Det ene selskab beholder den nuværende direktør Meg Whitman i spidsen og får foreløbig navnet Hewlett-Packerd Enterprise. Selskabet overtager HP’s forretning for servere, storage, netværk samt software og services rettet mod erhvervsmarkedet. Det bliver med andre ord den gren af HP, som overtager HP’s plads i datacentrene.

Det andet selskab hedder foreløbig blot HP og vil overtage pc- og printerenhederne i HP. Det er to markeder, som ikke er så lette at tjene penge på som tidligere, men HP vil blandt andet satse på nye teknologier såsom 3D-printere for at bevare sin milliardforretning.

Direktør for dette nye HP-selskab bliver Dion Weisler, som i dag er divisionschef for samme område i HP-koncernen. Begge de nye selskaber vil forblive børsnoterede.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>