Danskerne er imod film-afgift på bredbånd

Den danske filmbranche har ikke befolkningens opbakning til at få dækket en del af produktionsomkostningerne ved at lægge en ny afgift på bredbånd. I en undersøgelse foretaget på vegne af Dansk It svarer 77 procent af nej tak til at støtte filmbranchen gennem sådan en afgift. Det oplyser Dansk It ifølge en pressemeddelelse.

Filmbranchen har foreslået, at teleselskaberne skal være med til at støtte den danske filmproduktion, fordi teleselskaberne tjener penge på at sælge bredbåndsforbindelser til danskerne, som kan bruge deres bredbånd til at streame indhold fra tjenester som Netflix. De danske filmselskaber får kun dækket en mindre del af deres omkostninger gennem indtægter fra streaming-tjenesterne.

Læs også: Filmfolk: Teleselskaber skal betale 62 millioner kroner til film

»Undersøgelsen er et klokkeklart budskab til filmbranchen og politikerne om, at et stort flertal af danskerne ikke mener, at det er rimeligt, at skal betale støtte til dansk film, fordi de har en internetforbindelse,« udtaler direktør Per Andersen fra Dansk It ifølge pressemeddelelsen.

Han opfordrer i stedet filmbranchen til at lede efter nye forretningsmodeller. Filmselskaberne har hidtil tjent en del af omkostningerne hjem på salg af biografbilletter, salg af dvd og blu-ray samt fra visning på tv. De seneste år er danskernes forbrug af streaming-tjenester imidlertid vokset.

I den amerikanske filmindustri vil The Weinstein Company nu forsøge sig med at udgive fortsættelsen til ‘Tiger i spring, drage i skjul’ på Netflix, samtidig med at filmen får premiere i biograferne.

Læs også: Fortsættelse til kung-fu-filmen ‘Tiger på spring’ får premiere på Netflix

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>