Avis: HP vil splitte sig op i to

It-giganten Hewlett-Packard kan i løbet af 2015 ende med at blive delt i to. Det skriver Wall Street Journal. Det ene nye selskab vil overtage pc- og printerforretningen, mens det andet vil stå for HP’s datacenterforretning.

Der er endnu blot tale om planer, som er på tegnebrættet hos HP, og som Wall Street Journal har fået nys om fra kilder med kendskab til arbejdet.

Det er dog ikke første gange inden for de seneste år, at HP-ledelsen har arbejdet på at ændre strukturen for koncernen. I 2011 blev pc-forretningen sat til salg for en kort bemærkning, indtil selskabet fortrød og kort efter udskiftede daværende direktør Leo Apotheker med den nuværende Meg Whitman.

Læs også: HP i drastisk kursskifte – vil droppe pc’erne og WebOS

Ønsket om en ny koncernstruktur blev dog angiveligt ikke lagt helt på is, for i løbet af sommeren 2014 forlød det, at HP havde været i forhandlinger med flere parter, heriblandt EMC, om en fusion.

Hvis HP gennemfører planen om en opdeling af selskabet, så vil det kunne åbne sådanne fusionssamtaler igen, skriver Wall Street Journal. En fusion mellem HP’s forretning for servere, storage og netværk vil passe væsentligt bedre sammen med EMC end en fusion med et HP, hvor pc’er og printere til forbrugere er med i handlen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>