Danskerne holder fast i gammeldags tv-pakker trods nye streaming-tjenester

Netflix, HBO, CMore, Viaplay og andre kommercielle streaming-tjenester er populære hos danskerne, men selvom vi bruger mere tid på streaming og mindre foran den traditionelle kabel-tv eller satellitpakke, så bruger de fleste stadig de samme penge på traditionelt flow-tv.

Det fremgår af en spørgeskemaundersøgelse, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har fået foretaget.

57 procent af husstandene benytter enten kommercielle eller gratis streamingtjenester, og 37 procent af dem, der betaler for en gammeldags tv-pakke, ser mindre almindeligt tv.

Men blot 13 procent er skiftet til en billigere tv-pakke, efter de er begyndt at bruge streaming, og blot 4 procent har helt opsagt deres abonnement. Til gengæld har 38 procent overvejet at ændre deres tv-pakke, men har altså ikke taget skridtet.

»Mange overvejer at tilpasse deres tv-pakke til deres behov, men får det ikke gjort. Det er ærgerligt. Forbrugerne skyder sig selv i foden ved at holde fast i et produkt, de ikke har brug for, og ved at mindske incitamentet hos selskaberne til at kæmpe benhårdt om deres gunst,« udtaler direktør Agnete Gersing fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ifølge en pressemeddelelse.

Foreløbig har de fleste danske hustande blot én enkelt streamingtjeneste, de betaler for. 61 procent af dem, der streamer, betaler for blot én tjeneste, mens 25 procent betaler for to til tre tjenester.

Tidligere undersøgelser, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har fået foretaget, har peget på, at op mod 90 procent af de danske husstande betaler for tv-kanaler, de ikke bruger. Det kan eksempelvis være betaling for ekstra kanaler i en kabeltv-pakke, som ikke bliver set. Styrelsen advarer mod, at det samme bliver tilfældet for streamingtjenester, hvis man tegner for mange abonnementer.

»Forbrugerne skal selvfølgelig ikke vælge streamingtjeneste i blinde, så de ender med at betale for et produkt, de ikke har brug for,« udtaler Agnete Gersing.

Styrelsen har derfor lanceret en vejledning, som forbrugerne kan benytte til at beregne, hvor meget de bruger på denne type indhold, og hvordan de kan begrænse deres udgifter.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>