Google opgraderer log-in-sikkerheden med USB-nøgle

Sikkerhedsbevidste Google-brugere har længe kunnet få lidt mere ro i sjælen ved at bruge Googles to-trins-verifikation. Indstillingen kræver, at brugeren ved log-in ikke bare taster sit kodeord, men også bekræfter sin identitet på en anden uafhængig måde – for eksempel med en engangskode sendt i en sms.

Men nu gør søgegiganten modellen endnu mere sikker med muligheden for at bruge en sikkerhedsnøgle installeret på et USB-lagermedie. Det skriver VentureBeat.

Sikkerhedsnøglen er en kryptografisk signatur, som ikke kan phishes, lover Google. Den kan fungere sammen med et kodeord som to trins-verifikation – man skal blot indsætte USB-mediet og trykke på den, når man får besked på det. På den måde er den fysiske del af verificeringen ikke bundet op på telefonen, som de fleste bærer rundt på hele tiden. Oveni sikrer sikkerhedsnøglen, at det er en ægte Google-side, man forsøger at logge på.

Det koster ingenting at bruge sikkerhedsnøglen, men det kræver en kompatibel USB-nøgle. Indtil videre virker systemet kun i Googles egen browser, Chrome, men it-giganten håber, at det kan ændre sig med tiden.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>