MobilePay misbrugt

Ifølge Rigspolitiets Cyber Crime Center er der lige nu en håndfuld igangværende sager mod kriminelle, der misbruger Danske Banks populære betalings-app, MobilePay. Det skriver MetroXpress.

Metoden er ifølge politikommissær Martin Kofoed, at den kriminelle aflurer eller køber de oplysninger, der står på et kreditkort. Derefter opretter de en MobilePay-konto med en smartphone og et anonymt taletidskort. Og med det kan den kriminelle så handle i stadig flere og flere butikker samt med private, der også benytter MobilePay, eller overføre penge til en række medgerningsmænd, som hæver pengene i hæveautomater.

»Udbyttet kan være højt, og det foregår organiseret og systematisk. I hver sag er der mindst fire-fem sigtede personer,« siger Martin Kofoed.

Danske Banks chef for MobilePay, Mark Wraa-Hansen, oplyser, at banken overvåger problemet tæt og dækker tab, som skyldes svindel. Han mener dog, at der er tale om få sager.

MobilePay har nu 1,6 millioner brugere.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>