DSB vil lave ny markedsanalyse efter revisorkritik

DSB er overordnet set enig i kritikken fra revisionsfirmaet Deloitte, som i en ny rapport konkluderer, at DSB ikke ved nok om markedet for elektriske tog.

Deloitte, som har gransket DSB’s nye oplæg til milliardindkøbet af fremtidens elektriske tog, konkluderer blandt andet, at DSB’s viden om markedet for eltog hverken er fyldestgørende eller tidssvarende.

Læs også: Revisorer: DSB’s viden om eltog er ufuldstændig og forældet

‘Det er Deloittes vurdering, at beslutningsoplægget er forankret på en viden om markedet for eltog, der ikke er fuldstændig og aktuel’, konkluderer Deloitte således i sin rapport om DSB’s beslutningsoplæg.

Derfor er det ifølge revisorerne helt afgørende, at DSB foretager en uddybende markedsanalyse. Deloitte konkluderer dog, at DSB med mange justeringer vil være i stand til at gennemføre togindkøbet selv.

Læs også: DSB skal holdes i ørerne af konsulentfirma

Anders Egehus, driftschef i DSB, forholder sig ikke direkte til kritikken i Deloittes rapport, men skriver i en email til Ingeniøren, at man hos DSB er enige i, at skal laves en ny tilbundsgående markedsanalyse.

‘Vi er glade for rapportens hovedkonklusion, der viser, at DSB vil kunne forestå indkøbet af Fremtidens tog, og at anskaffelsesprojektet kan fortsætte. Vi arbejder nu videre med rapportens anbefalinger, og hvordan de helt konkrete opgaver løses’, skriver han.

Læs også: Revisorer: DSB’s tidsplan for milliardindkøb er dømt til at skride

‘Blandt andet er vi enige i, at der skal laves en ny tilbundsgående markedsundersøgelse, der tager højde for den seneste udvikling. Den undersøgelse, der kommenteres i rapporten, er gennemført inden for de rammer, vi hidtil har haft’, skriver Anders Egehus.

Læs Deloittes rapport her.

Læs DSB’s beslutningsoplæg her.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>