Ello får venturekapital og sværger ikke at sælge brugerdata

Mod 5,5 millioner dollars i indskud til udvikling fra en venture kapital fond, har anti-facebook mediet Ello skrevet under på et charter om, at de ikke vil sælge brugernes data og ikke vil sælge reklameplads. Det skriver Betabeat.com

Ello, der foreløbig har en million brugere og tre millioner på venteliste til deres site, hvor man ikke behøver bruge sit rigtige navn, har modsat et almindeligt profitsøgende firma oprettet sig som for »for-public-benefit« (i almenhedens interesse, red.) firma. Det tillader dem at abstrahere fra bundlinjen og investorernes forretningskrav, som almindelige firmaer eller juridisk er forpligtet til, og fokusere på konceptet, de jo har skrevet under på ikke må modtage penge for spalteplads og data.

I charteret står der også, at de ikke må sælge til et andet firma, der så efterfølgende kan blæse på charteret. Forpligtelsen følger kort sagt med et eventuelt salg en dag.

Læs også: Kan Candy Crush-modellen holde Ello i live?

Ifølge Betabeat bliver Ello efter oprettelsen som for-public-benefit en del af en skare på kun 1140 firmaer i hele USA. De investerede midler ventes at blive brugt på at ansætte udviklere, der kan skubbe konceptet frem og opskalere til at håndtere det stigende antal ansøgninger.

På længere sigt hviskes der om at Ello skal finansieres gennem en freemium-model, hvor Ello som udgangspunkt er gratis at bruge, men hvor man mod beskedne dollarbeløb kan tilkøbe en række små ekstra features.

Læs Betabeats guide til for-public-benefit og Ellos charter her

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>