Energi-ingeniører hyrer tidligere DSB-direktør Søren Eriksen

Søren Eriksen, tidligere direktør for DSB og manden bag beslutningen om at færdiggøre IC4-togene herhjemme, har fået nyt job i den hjemlige rådgivningsbranche. Fra 1. december skal han være direktør i energi- og klimarådgivningsfirmaet Viegand Maagøe, der har 30 ansatte. Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

»Efter DSB besluttede jeg mig for, at jeg fremover ville arbejde i et mindre firma og meget gerne inden for cleantech-området. Det opfylder Viegand Maagøe til fulde. Jeg ser store muligheder i at videreudvikle Viegand Maagøe sammen med Jan Viegand og Peter Maagøe Petersen og firmaets ansatte,« siger Søren Eriksen.


Søren Eriksen

Læs også: Grønne tæv til Danmark: I slækkede på topmødets klima-ambitioner

De to ejere og direktører Jan Viegand og Peter Maagøe Petersen, der nu overdrager den daglige ledelse til Søren Eriksen, skal fremover have en rolle, hvor de i højere grad tager sig af fagligt tunge projekter og forretningsudvikling, efter at de i det seneste halve år har koncentreret sig om at få besat posten som direktør.

Formand for bestyrelsen, Flemming Funch, der til dagligt arbejder for Novozymes siger om den den nye direktør.

Læs også: Nyt mål for vedvarende energi er helt overflødigt

»Søren Eriksen vil tilføre Viegand Maagøe ledelseskapacitet på topniveau, som skal være med til at videreudvikle firmaet. Søren er meget stærk på strategi- og forretningsudvikling, og han har et fantastisk netværk i dansk erhvervsliv og i det offentlige. Han er en stærk analytiker og skal derfor også arbejde med på udvalgte projekter. Han er desuden dygtig til den daglige ledelse. Jeg er derfor rigtigt glad for, at det lykkes at få ansat Søren, « siger han.

Søren Eriksen har arbejdet som adm. direktør og managing partner for kapitalfondet SE Blue Equity, der investerer i cleantech.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>