Forening: BYOD i folkeskolen er et problem

Bring your own device-princippet florerer i folkeskolen, og dermed er det i udgangspunktet forældrene der skal punge ud til bærbare og tablets. Og det er et problem, mener flere lærere og forældre, skriver DR Nyheder.

På Herfølge Skole er forældrene blevet opfordret til selv at give deres børn en computer med i skole.

»For forældrene betyder det jo, at hvis du skal ud og købe dig en bærbar computer, så er det vel et lag mellem 4-5000 kroner, man skal bruge på det,« siger skoleleder Søren Kokholm til DR Nyheder.

Men det er langt fra alle forældre, der har økonomi til at investere i computere til deres børn, oplever forældreorganisationen Skole & Forældre. De stigende udgifter til skoleudstyr er et af de områder, hvor foreningen får allerflest henvendelser fra forældre.

»Problemet er i vækst, og der sidder nok to-tre forældre i hver klasse, som ikke har råd til det. Og så sidder der lige så mange, som rent principielt ikke vil være med til at bidrage til og betale for ting i skolen,« fortæller landsformand for Skole & Forældre Mette With Hagensen til DR Nyheder.

Ifølge lektor ved Juridisk Institut på Aarhus Universitet, Birgit Liin, må skolerne dog ikke kræve, at forældrene indkøber udstyr til deres børn.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>