Hardwarekrav til Windows 10 stort set uændret siden Windows 7

Historien om Windows 8 har hovedsageligt været historien om en manglende startknap, og hvordan Microsofts satsning på touchvenlige brugerflader kom til at stå som en ekstra barriere for især erhvervskunderne, som kort forinden havde opgraderet fra Windows XP til Windows 7.

Derfor har der været mindre fokus på, at Microsoft med Windows 8 i det mindste ser ud til at have aflivet én af fortidens unoder, nemlig den løbende eskalering af hardwarekravene. Faktisk har hardwarekravene stået stort set stille siden Windows 7, og det ser ud til at fortsætte i Windows 10, som Microsoft netop har annonceret.

»I det her preview er der meget få krav til hardwaren,« siger divisionschef for Windows Martin Thorning Hansen fra Microsoft Danmark til Version2.

Mere konkret kan det ikke blive på nuværende tidspunkt, fordi Microsofts målsætning er, at Windows 10 skal kunne køre på mange forskellige platforme fra små Internet of Things-enheder over mobiltelefoner og tablets til kraftige arbejdsstationer.

Læs også: Microsoft løfter sløret for – Windows 10?

Udmeldingen fra Microsoft betyder dog, at hardwarekravene til Windows 10 for en almindelig pc bliver de samme som for Windows 8.1 update 1, der er den nyeste udgave af Windows. De er stort set identiske med kravene til Windows 7 bortset fra nogle krav om, at processoren skal understøtte nogle bestemte instruktionssæt.

I praksis betyder det, at minimumskravet til processoren er processorer fra generationen af Pentium 4 eller nyere på Intel-siden og Athlon 64 eller nyere fra AMD. Derudover er kravene identiske med kravene til Windows 7:

Minimum 1 gigahertz processor, mindst 1 gigabyte RAM for at køre 32-bit-udgaven eller 2 gigabyte for at køre 64-bit-udgaven, 16 gigabyte lagerplads (32 bit) eller 20 gigabyte (64 bit) samt en grafikchip, som understøtter DirectX 9.

Ved lanceringen af Windows 7 var der et kraftigt spring i forhold til minimumskravene til Windows XP Service Pack 3, som var den altdominerende udgave af Windows på daværende tidspunkt, men i de efterfølgende fem år har Microsoft altså holdt hardwarekravene i ro.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>