Gratis app giver demonstranter i Hong Kong magten over deres SMS-snak

Demonstranterne i Hong Kong downloader i disse dage en backupløsning til at kommunikere, hvis regeringen vælger at lukke for internettet eller telenetværket. “Løsningen” FireChat blev udgivet i marts og bygger på mesh-netværk, hvor folk kan kommunikere med bluetooth eller Wi-Fi.

Folk kan kommunikere med alle der er i nærheden af en telefon med FireChat, og med andre folk forbundne med hinanden. Og i takt med at over 100.000 i Hong Kong nu har downloadet appen, vokser netværket i Hong Kongs gader, hvor over 40 mennesker søndag kom til skade i en ny bølge af demonstrationer for at få de kinesiske myndigheder til at udstede frie valg, så indbyggerne i Hong Kong kan vælge deres egne ledere.

FireChat har allerede været populær blandt andre demonstrationer, som f.eks i Taiwan og irak i år.

Eksperter: Stol ikke for meget på jeres app

Eksperter advarer dog mod at demonstranter bruger FireChat uden tanke på, at deres beskeder kan læses af andre. FireChats beskeder er nemlig ikke krypterede, så myndighederne kan læse med, og sker kommunikationen med bluetooth så kan myndighederne finde frem til personerne bag beskederne via deres MAC adresse, skriver New Scientist.

Demonstranterne kan heller ikke føle sig fuldstændig sikre med deres nye kommunikationsløsning, da de kinesiske myndigheder i princippet kan jamme netværket i bestemte områder eller lukke for adgangen til app-butikker på nettet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>