VMware-chef driller Amazon og Xen efter omfattende servergenstart

To af de største udbydere af cloud computing, Amazon og Rackspace, var i løbet af weekenden nødt til at genstarte store dele af de fysiske servere for at installere en opdatering til Xen-hypervisoren. Det kunne give et par minutters nedetid for de kunder, som ikke var på to forskellige datacentre, skriver Gigaom.

Ifølge Amazon er det sjældent, at det er nødvendigt med en genstart af de fysiske servere for at opdatere den software, der ligger til grund for EC2, men i dette tilfælde krævede en sikkerhedsopdatering til Xen altså en komplet genstart.

For kunder med virtuelle servere på to forskellige regioner eller availability zoner, havde genstarten ingen indvirkning, men for dem, der blot kørte på en enkelt zone, kunne det betyde nogle minutters nedetid.

Det fik Xen-konkurrenten VMwares cloud-chef Mathew Lodge til at prikke til Amazon og Rackspace ved at påpege, at de ikke understøtter live migrering af virtuelle maskiner på deres sky. Live migrering giver mulighed for at flytte virtuelle maskiner, mens de kører, mellem fysiske servere. Det er en funktion, som VMware har haft i årevis, men som Amazon endnu ikke understøtter ifølge Gigaom.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>