Hackersagen dag 12: Dommer underkender brug af Version2-artikel i retten

Luise Høj, der er forsvarsadvokat for Gottfrid Svartholm Warg, er i dag blevet nægtet at dokumentere en artikel over for retten. Artiklen stammer fra Version2.

Sammen med danske JT er Warg tiltalt for at have hacket CSC’s mainframe og på den måde tiltvunget sig adgang til tusinder af personlige dataset.

Version2 kunne i sidste uge berette, at en IP-adresse, der knyttes til den kendte svenske hacker MG, ikke blev efterforsket i hackersagen. MG blev sammen med Warg dømt for hacking af svenske Logica. I år er MG igen blevet sigtet for hacking i en ny sag i Sverige.

Læs også: Hackersagen: Mindst én mistænkelig IP-adresse blev aldrig efterforsket

Læs også: Efterforskningshul svækker anklagers argument i hackersagen

Det er tilsyneladende den artikel, der nu ikke må dokumenteres i retten. Dommertrioen gav ikke yderligere forklaring på beslutningen over for retten og tilhørerne.

Anklager Anders Riisager har dog i dag fremhævet, at MG var frihedsberøvet i en stor del af den periode, hvor filer blev kopieret ud af CSC’s mainframe, og at han i den periode ikke har haft adgang til en computer. Anklageren understregede også, at MG modtog en behandlingsdom for hacking af Logica.

Luise Høj fik dog lov at dokumentere, at MG var i den nye sag var sigtet for hacking af svensk politis navne- og personregister.

Anklagermyndigheden havde forklaret Luise Høj, at såfremt hun ville bruge artiklen, ville anklageren dokumentere en artikel fra et cambodjansk medie. Luise Høj forklarede, at hun ikke kunne se relevansen af en artikel fra det, hun betegner som et sladderblad.

Version2-artikel med i chat

Det er ikke første gang, at Version2 er blevet drøftet i Retten på Frederiksberg.

I chatten mellem den danske tiltalte JT og en person, der benævnes My Evil Twin, deler JT en artikel fra Version2 om politiets it-systemer. Et ekspertvidne fra forsvaret har dog i dag argumenteret for, at de oplysninger, JT deler, ikke teknisk hænger sammen med det egentlige hackerangreb.

Læs også: Så komplekst er politiets it-setup

Bevisførelsen i Danmarkshistoriens største hackersag er nu afsluttet, og sagen fortsætter i dag med procedure fra anklageren.

Version2 er til stede i retten.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>