Høje licitationsbud presser tidsplanen for problemramt supersygehus

Det kommende supersygehus i Gødstrup ved Herning er igen løbet ind i problemer. I en netop afholdt udbudsrunde på udførelsen af råhuset var selv det laveste bud knap 70 millioner over budgettet. Det skriver Jyllands-Posten.

Den maksimale budgetramme lyder på 176,4 millioner kroner, mens det billigste bud bud på byggeriet var 246 millioner, knap 40 procent over budget.

»Det er en forholdsvis stor procentvis overskridelse, og vi er nu mentalt ved at forberede os på, at udbuddet er en ommer,« siger hospitalsdirektør Henning Vestergaard, Hospitalsenhed Vest i Region Midtjylland til Jyllands-Posten.

Læs også: MT Højgaard kvajede sig under byggeri af supersygehus: Utæthed gav skimmelsvamp

Hvis processen skal gøres om, vil det betyde en forsinkelse af hele projektet på ‘et par måneder og ikke et halvt år’, forklarer Henning Vestergaard til Jyllands-Posten.

Hospitalsledelsen vil nu sætte sig sammen med totalrådgiveren og kigge de tre indkomne bud nærmere efter i sømmene for at afklare, om de høje bud skyldes misforståelser og fejlfortolkninger.

Ikke første udskydelse

Det er ikke første gang, at projektet i Gødstrup løber ind i budgetmæssige vanskeligheder. Tidligere har sygehuset ved Herning manglet 75 millioner i budgettet, hvilket førte til, at man besluttede at barbere en etage af byggeriet.

Læs også: Budgethul på 75 millioner skærer en etage af supersygehus

Besparelser har også ført til en udvidelse af den daglige åbningstid for sygehusets ambulatorier, hvilket gjorde det muligt at gøre dem fysisk mindre end planlagt.

Tidsplanen har ligeledes også tidligere været under pres, da totalrådgiveren bad om yderligere ni måneder at bygge i, hvilket dog blankt blev afvist af regionsrådet og hospitalsledelsen.

Supersygehuset i Gødstrup skal efter planen åbne dørene i 2017 og har et samlet budget på 3,1 milliarder.

Læs også: Kvaliteten i fare på milliarddyre supersygehuse

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>