HTML5-standarden er færdigudviklet – nu kommer HTML5.1

Skal vi lave en app eller en hjemmeside i HTML5?

Det spørgsmål har mange web- og mobiludviklere kunnet stille sig selv, siden HTML 5-programmeringsstandarden vandt indtog og introducerede en række nye muligheder for at lave hjemmesider uden behov for en masse plugins som Flash.

Den omtalte web-standard har dog løbende været under udvikling af World Wide Web-konsortiet, W3C, og har først nu fået den endelige “Recommendation status”. Det betyder, at standarden nu er færdigudviklet, og at der derfor ikke vil komme flere ændringer til den. Det skriver det amerikanske tech-site Techcrunch.

Læs også: HTML 5-standarden bliver klar i 2014 – otte år før forventet

Dermed begynder arbejdet på den næste standard, kaldet HTML5.1.

HTML5 var blandt andet med til at give dødsstødet til de utallige Flash-animationer, der en overgang dominerede nettet. Det var især Apple’s afdøde grundlægger Steve Jobs, der for lidt over fire år siden var med til at drive den udvikling frem, da han erklærede krig mod Flash ved ikke at lade iPhones og iPads understøtte standarden. I stedet bakkede han op om HTML5, som den nye universelle standard.

HTML5 lancerede blandt andet et universelt videoformat til hjemmesiderne med tagget
<video> og gjorde det muligt at rendere bitmap-billeder og shapes direkte i browseren med
<canvas>-tagget.

»I dag forventer vi, at vi kan dele billeder, shoppe, læse nyheder og slå information op på en hvilken som helst enhed. Selvom de er usynlige for de fleste brugere, så er HTML5 og Open Web Platform med til at drive disse stigende forventninger fra brugerne,« siger »opfinderen« af internettet og direktøren for W3C, Tim Berners-Lee.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>