IBM betaler 8,7 mia. for at slippe af med chipfabrikker

Produktionen af mikrochips er så dårlig en forretning for it-giganten IBM, at selskabet er villig til at betale for at slippe af med sit anlæg til chipfremstilling. Det skriver Bloomberg.

Ifølge en aftale, som ventes offentliggjort mandag, vil IBM betale Globalfoundries cirka 8,7 milliarder kroner for at overtage IBM’s chipproduktion. IBM vil til gengæld få en aftale om fremstilling af blandt andet Power-processorer til IBM’s servere og mainframes i ti år.

IBM vil dog også modtage værdier svarende til knap 1,2 milliarder kroner fra Globalfoundries. Globalfoundries blev skabt i 2009, da chipproducenten AMD ikke længere så en profitabel forretning i selv at stå for produktionen af sine processorer og derfor skilte sine chipfabrikker ud i et selvstændigt selskab.

Chipfabrikker kræver i dag milliardinvesteringer, hver gang produktionslinjerne skal opdateres til eksempelvis at tage en ny fremstillingsteknologi i brug. Ved ikke at være bundet til én bestemt chipkunde kan fabrikkerne lettere forlænge levetiden på produktionsudstyret.

Frasalget af chipproduktionen er den anden store omlægning i noget, der ellers længe har været en del af kernen i IBM. Tidligere i år overtog Lenovo således IBM’s forretning for x86-baserede servere.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>