Næste Windows Server kan køre Docker-containere

Den næste udgave Windows Server vil understøtte open source-teknologien Docker. Dermed vil systemadministratorer kunne bruge de samme værktøjer til at administrere applikationer på både Linux og Windows.

Windows Server får sin egen udgave af Docker-understøttelse, oplyser Microsoft. Derfor vil det ikke umiddelbart være muligt blot at flytte en Docker-container fra Windows til Linux eller omvendt, men de to vil altså få fælles administrationsværktøjer.

Docker er et alternativ til at køre applikationer på virtuelle maskiner ved hjælp af eksempelvis VMware, hvor den virtuelle maskine vil indeholde et styresystem udover selve applikationen. I stedet kan applikationen pakkes i en container, som så kan køre i et særligt miljø på en server, hvor den kan administreres på samme måde som virtuelle maskiner.

Microsoft understøtter allerede Docker-applikationer på Linux-delen af Azure-skytjenesten, og tanken bag understøttelsen af Docker er da også, at containerne blandt andet gør det lettere at flytte applikationerne mellem forskellige miljøer i eksempelvis eget datacenter eller en offentlig sky.

Understøttelsen af Docker betyder ifølge Microsoft også, at det vil være muligt at konstruere applikationer, som kan trække på både Linux og Windows.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>