IBM og Twitter finder hinanden i jagt på salgbar data

IBM offentliggjorde onsdag et nyt partnerskab med det sociale medie Twitter, som på sigt skal gøre IBM i stand til at sælge konsulentydelser inden for dataanalyse. Det skriver Reuters.

Læs også: IBM bruger cloud-teknologi til at bekæmpe ebola i Afrika

IBM vil indsamle de informationer, der ligger i de mange millioner tvittwerbrugeres tweets og ud fra dem lave analyse som de kan sælge til firmaer, der bruger data til at sælge deres produkter. Ifølge Reuters har IBM i sinde at optræne 10.000 konsulenter, der skal bruge IBM’s udstyr til at lave markedsanalyser, blandt andet baseret på analyser af følelsesmæssige markører i tweets.

Ifølge Reuters er det en del af topchef Ginni Romettys plan om at udvide forretningsmodellen væk fra ren hardware til også at kunne tilbyde cloud- og dataanalyse til firmaer.

Læs også: Datasikkerheds-arbejdsgruppe udfordrer app-skabere: Hvad skal I med alt det data?

I april købte Twitter Gnip, der sælger sociale data, for at få adgang til 500 millioners tweets, der daglig bliver sendt på dets netværk. Kunder får nu mulighed for at filtrere data baseret på geografi, offentlig tilgængelig information om vedkommende og deres følelser, udtrykt i tweetet.

IBM planlægger at tilbyde Twitter-data som en del af dets analyseservice leveret gennem cloud-computing, inklusiv kognitiv computing. Softwareudviklere vil også have mulighed for at bruge Twitterdata i applikationer, som de bygger ved hjælp af IBM’s Bluemix og Watson Developer Cloud tilbud.

»Data er fænomenet for vores tid,« siger IBM’s Rometty.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>