Ny app vil give Tanzania gratis Facebook og BBC

Internet.org har lavet en samlet pakkeløsning på en række netsteder, som de nu tilbyder i en samlet app, uden omkostningerne for dataoverførsel.

Det skriver Techcrunch.

App’en indeholder en lang række – velmenende, vil nogen sige – funkitoner, som BBC på engelsk og Swahili, Facebook, Wikipedia og Unicefs sundhedsinfo, som man frit kan slå op i, uden at betale for trafikken mellem internettet og ens telefon, hvis man har tegnet abonnement gennem udbyderen Tigo.

Læs også: Italienske politikere vil give borgerne gratis wi-fi

Netop udgifterne til data bliver anset som en af de helt store forhindringer for at tredjeverdenslande kan høste fordelene ved opkoblingen på internettet.

Det er velgørenhedsorganisation Internet.org der står bag pakkeløsningen, og organisationen har som erklæret mål at bringe internettet til de dele af verden, der endnu ikke har ordentlig adgang til de digitale motorveje. Det vil give dem mulighed for demokratisk deltagelse, at kontakte sundhedspersonale og at holde kontakt med familie langt borte, skriver organisationen på deres hjemmeside.

Foreløbig findes pakkeløsningen kun som en Android-app, der er gratis at hente ned på telefonen.

Se de integrerede funktioner her

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>