Israel opruster Iron Dome med amerikanske missilkomponenter

Den amerikanske forsvarsgigant Raytheon Company har netop indgået kontrakt med det statsejede israelske Rafael Advanced Defense Systems om at levere komponenter for 149,3 millioner dollars, omkring 1,1 milliarder kroner, til de såkaldte Tamir interceptor-missiler. De indgår i Israels Iron Dome-system, der beskytter landet mod raketter fra Hamas. Det skriver Raytheon i en pressemeddelelse.

De 90 kilo tunge interceptor-missiler har en topfart på 700 meter per sekundet og kan ved hjælp af elektro-optiske sensorer opspore og ramme missiler, der affyres på afstande af mellem fire og 70 kilometer.

Hvert missilbatteri i Iron Dome består af en radar, et kontrolcenter og typisk tre eller flere affyringsramper. Hver affyringsrampe indeholder op til 20 Tamir interceptor-missiler. Hvert batteri koster i omegnen af 50 millioner dollars, svarende til over 372 millioner kroner.

Læs også: Eksperter: Israelerne overdriver Iron Domes træfsikkerhed

Ifølge aftalen skal Raytheon stå i spidsen for en gruppe af amerikanske underleverandører, der skal samarbejde om at producere komponenter til missilerne, mens den endelige montering og integration skal foregå i Israel.

»Tilførslen af Tamir-komponenter fra USA vil række langt for at sikre et tilstrækkeligt antal tilgængelige missiler for Israels forsvar,« siger Taylor W. Lawrence, direktør for Raytheon Missile Systems, i selskabets pressemeddelelse.

Læs også: Hackere stjal fortrolige data fra våbenproducent bag Israels Iron Dome

Den nye kontrakt er finansieret via en ekstraordinær bevilling på 225 millioner dollars fra den amerikanske regering til at genopbygge Israels beholdning af interceptor-missiler til Iron Dome.

Aftalen er en videreførelse af det samarbejde om Iron Dome, som amerikanske Raytheon og israelske Rafael har haft siden 2011. De to selskaber samarbejder også om udviklingen af Stunner-missilet, der skal bruges i Israels mellemdistance-missilforsvarssystem ’Davids Slynge’.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>